Als je een fototoestel aanschaft dan is het vaak een hele toer om zelf de gebruiksaanwijzing door te nemen en er achter te komen wat een camera kan of niet kan. Meestal gebruik je de automaatfunctie, dat wil zeggen dat je niets instelt, maar de camera alles zelf laat bepalen. Eigenlijk is dat jammer, vooral als je een digitale spiegelreflexcamera hebt. De lessen zijn bedoelt voor degenen die handmatig (dat wil zeggen met de functie M ) de camera kunnen en willen bedienen om diafragma en sluitertijd in te stellen, en nieuwsgierig zijn naar de verschillende creatieve mogelijkheden van de camera.
woensdag 18 mei 19.30 - 22.00 uur
woensdag 25 mei 19.30 - 22.00 uur
woensdag 1 juni 19.30 - 22.00 uur
woensdag 8 juni 19.30 - 22.00 uur
woensdag 15 juni 19.30 - 22.00 uur
woensdag 22 juni 19.30 - 22.00 uur
Charlotte de Bourbonlaan 18L te Amersfoort. Gratis parkeerruimte. Lesgeld 150 €. Voor verdere informatie of aanmelden : 033-4450055/0641821778 of
Je leert de basistechnieken.
Algemene werking van een camera. Hoe meet ik het licht ? De verschillende lichtmeetfunctie’s van de camera, bv spotmeting. Hoe en wanneer stel ik het diafragma in ? Hoe en wanneer stel ik de sluitertijd in ? Hoe en wanneer gebruik ik de gevoeligheid ISO van een camera ? Wat voor informatie staat er op de lens (of objectief) Hoe kan ik de programmafunctie’s of scenes nuttig gebruiken ? Hoe gebruik ik de flitsfunctie’s ? Wat is een goede compositie ? Kleurgebruik en de witbalans. De autofocus en andere scherpstelfunctie’s van de camera. Lijnen, structuur, kleur en andere vormgevingselementen van een compositie. Fotograferen in slechte of moeilijke lichtomstandigheden bv tegenlicht. Belichtingscorrectie’s toepassen.
Hoe zitten de lessen in elkaar ?
In elke les wordt een onderwerp en een opdracht uitgelegd, daarna ga je ter plekke oefenen, waarna je de opdracht thuis maakt als huiswerk. De opdracht wordt elke keer in de daarna volgende les besproken, zodat je erachter komt wat er goed of minder goed is aan de foto of hoe het nog beter kan. Het kijken en bespreken van de foto's is essentieel, omdat je daardoor ook leert een foto te “lezen”, te analyseren. Immers, hoe een fotograaf kijkt bepaalt ook de kwaliteit van een foto. Tijdens de lessen is er tijd voor eigen inbreng, b.v. het bekijken van je vakantiefoto's, of het bespreken van een opvallende nieuwsfoto uit de krant.
Wie is Cornelia Nauta ?
Als docent fotografie ben ik verbonden aan Kunstenhuis IDEA te Soest, Cultuurkust te Harderwijk en Kunstcentrum Collage Hoevelaken. Mijn specialisatie is geënsceneerde fotografie en zelfportret. Zie CV , of INTERVIEW .
Alle datums
Vanwoensdag 18 mei 202219:30totwoensdag 22 juni 202222:00 ↳ woensdag