Nauta Header Fotografie Cursus page

Is fotografie kunst? Toen de fotografie zich als techniek ontwikkelde, omarmde men het als een nieuwe kunstvorm, waarin men naar hartenlust experimenteerde en ziel en zaligheid liet zien. Dat gaan we ook doen in deze cursus creatieve fotografie.

Deze cursus creatieve fotografie is voor fotografen die een goede basis hebben qua fototechniek maar op een andere -misschien vrijere en speelse - manier willen fotograferen en open staan voor experimenten. Bij een experiment kent men niet het resultaat, maar er is wel een idee. Het uitwerken van een idee levert vaak eigenzinnige foto’s op. En niet onbelangrijk, het plezier in experimenteren staat in deze cursus  voorop. 

In deze cursus gaan we ook goed kijken naar wat je wilt vertellen met je foto. Verdriet of blijdschap? Liefde of eenzaamheid? Schoonheid van de natuur of teloorgang van de natuur? Alles kan.

De technieken die aan de orde komen zijn : hergebruik van een oude foto, meervoudige belichting of beeld op beeld , fotocollage, beeldverhaal,  inzoomen tijdens de opname, gebruik van symbolen of spiegelingen in een foto, zelfportret, extreem bokeh, onrealistisch kleurgebruik.

Deze cursus kun je volgen bij Cultuurkust Harderwijk , IDEA SOEST en ATELIER AMERSFOORT

Waiting for you in Grijpskerk summer 2005

Gebruik van meervoudige belichting. Je kunt deze techniek zowel analoog als digitaal uitvoeren.

Foto Cornelia Nauta. Uit de serie "L"INVITATION AU VOUYAGE".

 

meervoudige belichting experiment creatief kunst cursus Klein

Foto Cornelia Nauta. Uit de serie  "L'AUTRE COTÉ DU MIROIR".

 

Duane Michels Margritte creatieve fotografie kunst experiment meervoudige belichting Amersfoort Harderwijk Soest

De fotograaf Duane Michals maakte een portret van de kunstenaar René Margritte door middel van meervoudige belichting. In de foto zie je Margritte links in een spiegel en in zijn schildersezel. Eeen mooie creatieve techniek die je in deze cursus gaat gebruiken.

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.