Nauta Header Fotografie Cursus page

In de cursus Natuurfotografie komen de meer verfijnde en creatieve opnamemogelijkheden aan de orde die verband houden met het thema Natuur bv macrofotografie, hoe fotografeer je een landschap met veel contrasten, hoe gebruik je sluitertijd om beweging vast te leggen in de natuur -zoals het vliegen van een vogel- hoe gebruik je de witbalans om kleur te corrigeren of  juist om een emotie te onderstrepen.

Tijdens de cursus bezoeken we veel verschillende natuur landschappen, bv Soestduinen of het rivierlandschap De blauwe kamer dichtbij Rhenen.

Je kunt deze cursus volgen bij 

Cultuurkust Harderwijk 

RegioCultuurCentrum IDEA Soest 

 Natuurfotografie contrast lucht landschap wolken cursus Amersfoort Harderwijk

Hoe fotografeer je een landschap met veel contrasten ? Het beste is om foto's te maken waarbij het zonlicht wat minder fel is, bijvoorbeeld in de namiddag. Een mooie wolkenlucht draagt bij aan een spannende compositie. Veel fotografen gebruiken half grijs graduele filters om het contrast tussen lucht en landschap wat kleiner te maken. Een landschap met water is altijd interessant om te fotograferen. Het water reflecteert het licht, de planten en bomen.

Met tegenlicht  kun je de mooiste foto's maken met veel sfeer. Vooral de nazomer of herfst -als de bladeren vergelen- is  een ideaal seizoen voor natuurfotografen. Tijdens de cursus leer je ook welke keuzes je kunt maken met diafragma en sluitertijd. Een lage F waarde, inzoomen en het onderwerp dichtbij geeft weinig dieptescherpte in de achtergrond. Vaak wordt deze techniek gebruikt om het hoofdonderwerp los te maken van de achtergrond. Ook kun je op deze manier een drukke achtergrond minder aanwezig maken.

 

Macrofotofotografie is ook een onderdeel van de cursus Natuur. Er zijn verschillenden manieren om van dichtbij foto's te maken.  We bespreken alle mogelijkheden voor elk budget zodat je weet wat je kunt aanschaffen -nu of in de toekomst- als je verder wilt gaan met macrofotografie.

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.