Nauta Header Fotografie Cursus page

Je leert om portret foto's te maken met fotolampen en met daglicht. Om de cursus portret fotografie  te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief.

We bekijken portret foto’s van fotografen om inspiratie op te doen. Hoe valt het licht, hoe is de houding van het model, hoe is de compositie? Hoe gebruiken we de techniek van de camera ?

Er zijn verschillende soorten portretten, bijvoorbeeld spontane portretten van kinderen, zelfportretten, geposeerde portretten voor zakelijke doeleinden, klassieke portretten in zwart-wit of portretten waarbij de omgeving een rol speelt.

De cursus kun je volgen in Cultuurkust Harderwijk en Regio CultuurCentrum IDEA Soest

 portret cursus Harderwijk Soest zwart wit fotografieEen portret in zwart-wit kan heel mooi zijn. Bij deze foto is de weerspiegeling in het glas een toevoeging aan het portret.

 portret daglicht Harderwijk Soest Amersfoort fotolamp vrouw studio cursusDit portret gemaakt in een fotostudio heeft een ouderwetse uitstraling.

 

portret Rembrandt licht cursus Amersfoort Soest Harderwijk contrast licht donkerMet licht kun je veel sfeer geven aan een portretfoto. In dit geval is er met heel weinig licht een portret ontstaan zoals in een schilderij van Rembrandt.

 

portret omgevingsportret cursus Harderwijk Soest licht donker contrast Amersfoort fotografie Door middel van een omgevingsportret kun je ook veel vertellen in je foto over de degene die op de foto staat. 

 

Gerrit den Besten heeft tijdens de cursus portretfotografie deze mooie foto gemaakt. De opdracht was een glamourfoto te maken met onder andere backlight (een fotolamp verlicht het model van achteren ).

 

Agnes van der Sluis heeft deze foto tijdens de cursus gemaakt.

 

Een portret met een rauw randje. In de bewerking is de kleurenfoto omgezet naar een zwart-wit foto en er is korrel toegevoegd.

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.