Nauta Header Fotografie Cursus page

Parijs is een stad waar je prachtige foto's kunt maken. Toch leuk om dat te doen met een ervaren fotografiedocente die zelf gewoond heeft in Parijs ?Je leert de techniek van de camera kennen en ondertussen ontdek je onbekend Parijs.

 

Parijs fotografie excursie tips camera fotoreis seine

De beroemde boekenstalletjes langs de Seine in Parijs waar je prachtige boeken kunt vinden. 

In de jaren 90 verbleef ik vijf jaar in Parijs. In deze tijd heb ik de vele gezichten van de stad mogen ontdekken.Nog steeds wandel ik graag met mijn camera in de aanslag langs historische gebouwen en verrassende vergezichten. Je kunt me zien struinen over een marktje, of langs de oevers van de Seine bij ochtendgloren, voor het maken van een geënsceneerde foto. Ook vind ik het interessant om in Parijs locaties te bezoeken die te maken hebben met de Franse revolutie, een turbulente periode in de Franse geschiedenis. Ik wil graag mijn kennis van fotografie en Parijs delen door middel van deze fotoreis naar Parijs.

Van maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli en van 18 juli tot en met vrijdag 22  juli 2022 organiseer ik vier excursies in de minder toeristische delen van de lichtstad. We verzamelen de dag van de excursie om 15.00 uur in een café nabij de uitgang van een metrostation. Om inspiratie op te doen kijken we naar de foto’s van bijvoorbeeld Willy Ronis of Lies Wiegman. Ik gids je langs talloze fotogenieke locaties waar ik een korte uitleg geef over welke camera-instellingen je zou kunnen gebruiken. Om 18.00 uur gebruiken we gezamenlijk een aperitief en bekijken we de gemaakte foto’s.

Natuurlijk geef ik ook tips. Waar kun je lekker eten ? Hoe verplaats je je het gemakkelijkste van A naar B ? Waar zit dat leuke barretje waar een glas Côte du Rhone een paar euro kost ? Welke kerk moet je echt van binnen gezien hebben ? Waar is de leukste vlooienmarkt van Parijs ? Wat te doen als het regent ? Wat is de mooiste brasserie om je oesters te eten ? Wie weet, misschien neem ik een Parisienne of Parisien mee voor een mondje Frans. 

Iedereen kan deelnemen, wat voor camera je ook hebt. Vervoer naar en verblijf in Parijs is voor eigen rekening. Een maand van te voren houd ik een bijeenkomst in mijn atelier om kennis te maken met een hapje en een drankje.

Lesgeld 200 € voor vier excursies. 

UPDATE 23 februari 2022:

voor week 28 is er nog plek voor 4 aanmeldingen. Voor week 29 is er nog plek voor 1 aanmelding.

 

Programma week 28:

maandag 11 juli 2022  Charonne / La campagne à Paris

dinsdag  12 juli 2022 Belleville / Ménilmontant

woensdag 13 juli 2022  Passy

vrijdag 15 juli 2022 Parc de Bagatelle

 

Programma week 29:

maandag 18 juli 2022  Charonne / La campagne à Paris

dinsdag 19 juli 2022  Passy

donderdag 21 juli 2022 Belleville / Ménilmontant

vrijdag 22 juli 2022 Parc de Bagatelle

 

Heb je interesse ? Stuur dan een mailtje.  of 033-4450055/0641821778

 Zie ook INTERVIEW met Cornelia.

Paris Parijs zonsondergang cursus fotografie reis

 Romantisch Parijs, de Seine bij het vallen van de nacht.

La campagne à Paris.

park buiten fotograferen Parijs techniek reis Bagatelle Marie Antoinette

Parc de Bagatelle in het 16e arondissement. 

Parijs bistro brasserie interieur fotografie cafe reis

Een mooi authentiek café in Parijs. De eigenaar stond met veel bekende mensen op de foto die zijn café bezochten, onder andere Jacques Higelin,  oud-president Hollande, Charles Azanavour, Isabelle Adjani, Madeleine Renaud, Charles Berry, Pascal Obispo, Jean-Louis Aubert,  en andere Franse vips.

Zie ook INTERVIEW met Cornelia.

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.