Een leuk initiatief van Cultuurkust Harderwijk. Ik geef in de Kreatuin van Cultuurkust op zaterdag 14 mei 2022 een workshop fotografie. Lesgeld € 15 tot 21 jaar, € 25 voor 21 jaar en ouder. Inclusief welkomstdrankje en een maaltijd van voedsel uit de tuin. Iedereen kan meedoen, ook met je telefoon. Van de foto's wordt een tentoonstelling gemaakt, dus doe mee !

Info en inschrijving : www.cultuurkust.nl

Harderwijk macrofotografie planten bloemen tuin workshop

 

Fotografie De Kreatuin

Toelichting prijsopbouw

Deze activiteit is voor jong en oud. Tot 21 jaar betaal je slechts 15 euro voor deelname, vanaf 21 jaar is dat 25 euro. Dit lagere tarief wordt automatisch verrekend op de factuur. Deze activiteit is daardoor ook leuk voor het hele gezin!

Cultuurkust neemt u mee in het groene leven van kunst. Tijdens deze workshops nemen we u mee om levende planten in een nieuw perspectief te zien. De cursus is voor jong en oud vanaf 10 jaar en zeer geschikt voor ouders, opa’s en oma’s met of zonder (klein) kinderen, gezinnen enz. U leert hoe u planten kunt fotograferen, tekenen/schetsen en hoe u verf uit planten kan halen waarmee u uw eigen kunstwerk kan maken.

Workshop 1: Planten observeren en fotograferen. (camera of mobiele telefoon/tablet)

Er wordt verzameld bij het Klooster in Harderwijk (Klooster 4) waar je om 15.15 uur wordt verwelkomd met een drankje en een groene snack. Vervolgens gaan we om 15.30 als groep wandelen naar de tuin van Cultuurkust (5 minuten) waar een professionele docent je gaat helpen bij het observeren en fotograferen van de op dat moment aanwezige planten. De docent helpt je details te ontdekken om deze vervolgens op de gevoelige plaat vast te leggen. Na de workshop en het fotograferen lopen we rond 17.00 uur weer terug naar het Klooster waar je met je collega deelnemers en de docent de foto’s kunt delen en eventueel bespreken. Rond 17.30 uur wordt er een ‘’groene’’ kleine maaltijd aangeboden die voornamelijk zal bestaan uit producten van de tuin waarin je hebt gefotografeerd. Naast het observeren leer je dus ook de (nieuwe?) smaken herkennen. Om 18.00 uur is de mogelijkheid nog even na te kletsen en te bespreken waarna rond 18.30 uur de workshop ten einde komt.

Docent is Cornelia Nauta. Maaltijd en drankjes worden verzorgd door Cultuurkust en zijn bij de prijs inbegrepen
 


 

Zondag 3 oktober 2021 10.00 uur organiseer ik een workshop fotografie in Harderwijk/Hierden

Tijdens een wandeling rondom kasteel Essenburgh in Hierden nabij Harderwijk oefenen we de manuele technieken van de camera.

Vaak hoor ik van cursisten die een basiscursus hebben gedaan, ik heb heel veel van je geleerd, maar al snel zakte het weg. Hoe komt het dan ? De spiegelreflex is te zwaar om mee te nemen en daardoor fotografeer ik weer met mijn telefoon. Als ik gauw een foto wil maken, dan gebruik toch de automatische functie. Ik vind het lastig te bedenken welke instellingen ik moet gebruiken voor een creatief effect, ik zou wat meer praktijkervaring moeten hebben. 

Daarom organiseer ik zondag 3 oktober 10.00 uur een workshop fotografie rondom het mooie kasteel Essenburgh in Hierden. We verzamelen bij de ingang van het kasteel.  De workshop duurt twee uur. Na afloop drinken we een kopje koffie in het kasteel.

Lesgeld 11 € ter plekke te voldoen. Heb je interesse, stuur me dan een persoonlijk bericht of mail :

Hierden Harderwijk workshop fotografie techniek kasteel Essenburgh

 Kasteel Essenburgh in Hierden

 

Harderwijk workshop fotografie tegenlicht wandeling stadscentrum basistechniek

Een mooie tegenlichtfoto van Colinda Jansen

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.