De donkere maanden in de winter zijn is bij uitstek de  momenten om op pad te gaan met de camera en sfeervolle foto’s te maken van kunstverlichting en zonsondergangen met duistere luchten tijdens de schemering en nacht.

Koppelpoort Amersfoort nachtfotografie workshop sluitertijd schemeringDe Koppelpoort van Amersfoort gefotografeerd tijdens het ochtendgloren. Een combinatie van kunstlicht en zonlicht, in de ochtend aan de blauwe kant.

We maken een wandeling in Amersfoort, en bij elke locatie krijg je uitleg over techniek en compositie. Schemer en nacht fotografie vereist een andere technische aanpak dan het fotograferen bij daglicht. Je leert tijdens de wandeling om manueel de camera in stellen. Zo kun je werken met slechte lichtomstandigheden en extreem lange sluitertijden gebruiken voor mooie effecten.

Een spannende foto maak je door oog te hebben voor compositie, bijvoorbeeld door een hoog standpunt in te nemen vanaf een brug of viaduct. Of door een mooie foto te maken met veel perspectief. Nacht fotografie is niet moeilijk maar je kunt moeite hebben met scherpstellen, of je moet de witbalans aanpassen. 

Omdat je met lange sluitertijden gaat werken is een statief noodzakelijk. Heb je geen statief dan kun je een statief lenen. Twijfel je of je toestel geschikt is voor deze workshop, stuur mij dan een bericht met de gegevens van je camera, dan zoek ik het voor je uit.

Zondag 6 november 2022 16.30-18.30 uur. Verzamelen Eemplein 2 Amersfoort (bioscoop Pathé)

Lesgeld 12,50 €.  Voor info en aanmelding :  of 033-4450055/06-41821778.

 Mercure hotel schemering Onze Lieve Vrouwe toren Amersfoort vogelperspectief workshop nachtEen spannende foto maak je door oog te hebben voor compositie, bijvoorbeeld door een hoog standpunt in te nemen vanaf een brug of viaduct, of in dit geval vanaf de hoogste verdieping van een hotel. In de nacht maak je veel foto's met donkere gedeelten. Soms moet je een belichtingsscorrectie toepassen.

 

Amsterdam Amersfoort schemering fotografie sluitertijd Bijenkorf tram nachtDeze mooie foto van Angela Hoenderboom is gemaakt tijdens een nacht in Amsterdam. Een foto waarbij ze een compositie heeft gemaakt met perspectief.

 

Harderwijk fotografie basiscursus sluitertijd schemering viaductOmdat je met lange sluitertijden gaat werken is een statief noodzakelijk. Colinda Jansen heeft deze foto gemaakt vanaf een viaduct in de buurt van Harderwijk tijdens de schemering en nacht.

 

viaduct schemer nacht Hoevelaken Soest Harderwijk fotografie AmersfoortMargriet Hilz heeft deze mooie foto gemaakt tijdens de basiscursus fotografie. Om dit effect te krijgen gebruik je soms een sluitertijd van een halve minuut.

 

Amersfoort Soest bus schemering avond fotografie licht sluitertijdJe leert tijdens de wandeling om manueel de camera in stellen. Zo kun je werken met slechte lichtomstandigheden en extreem lange sluitertijden gebruiken voor mooie effecten. Roos Frijling maakte deze foto van haar moeder. Haar moeder zwaaide met een fietslampje, terwijl de bus achter haar passeerde. Een grappige foto !

 

Sluitertijd schemering nachtfotografie Amersfoort manueel camera AmsterdamOmdat je met lange sluitertijden gaat werken is een statief noodzakelijk. 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.