Nauta Header Fotografie Cursus page

Het is nog niet zo lang geleden dat het fotograferen met een zwart-wit fotorolletje de norm was. Kleurenfotografie kwam pas vanaf 1970 in de mode. In de cursus zwart/wit fotografie onderzoeken we alle mogelijkheden die zwart/wit fotografie ons kan bieden, van klassieke portretten tot reportagefoto´s met een rauw randje. Fotograferen in de zwart-wit modus vereist een andere manier van kijken, bv het werken met contrast is van belang. Ook aan de orde komt hoe kun je een kleurenfoto omzetten naar zwart/wit in een bewerkingsprogamma.

De vervolgcursussen zijn geschikt voor degenen die de basiskennis van het fotograferen willen herhalen om vervolgens verder te gaan in het verdiepen van een eigen stijl met wat meer technische uitdagingen. Er wordt veel gekeken naar het werk van professionele fotografen in verschillende media om inspiratie op te doen. Hoe kan een foto een boodschap of een emotie overbrengen, en voor welk doel wordt een foto gemaakt ?

In de afwisselende cursus onderzoeken we hoe we contrast kunnen beheersen door low-key en high-key foto's te maken. Is het contrast ook te beheersen door middel van filters ? We onderzoeken een aantal genres : architectuur, portret, stilleven, reportage.

Je kunt je inschrijven voor deze cursus : Cultuurkust Harderwijk en RegioCultuurCentrum IDEA Soest en ATELIER AMERSFOORT

Foto van Marja van Merkelstein

Cursus Zwart Wit Fotografie Soest

Foto van Eugène Adget

 

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.